Ouder- en Kindteam

Ouder- en Kindteam op de basisschool (OKT)

Heeft u vragen over de opvoeding of het opgroeien van uw kind, of heeft u zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kunt u terecht bij een ouder- en kindadviseur die op vaste momenten aanwezig is.

De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school. Afspreken kan op school, in de wijk of thuis. Vragen kunnen gaan over uw kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of ouderproblematiek zoals verslaving.

.

Gezondheidsonderzoeken op de school

Ieder jaar biedt de jeugdgezondheidszorg van het Ouder- en Kindteam ondersteuning aan ouders op het gebied van de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen op school. Ouders krijgen hier tijdig informatie over.

Beste ouders en verzorgers, graag stel ik mijzelf aan u voor.

Mijn naam is Alma van der Heijden en ik ben de Ouder- en Kindadviseur van de Capelle school.

U kunt bij mij terecht voor: verschillende opvoedvragen (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist extreem rustig gedrag van uw kind), tips, adviezen en steun op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Samen kijken we dan wat er speelt en wat bij jullie als gezin past.

Daarnaast kan ik u ook helpen voor aanvragen binnen het Jeugd Sportfonds en Cultuurfonds. En kan ik met u meedenken over andere fondsen of instanties.

Ik ben gekoppeld aan school, maar niet werkzaam voor school. Dit betekent dat ik korte lijntjes heb met de Ib-er (Gisella) en met de juffen en meesters, dit uiteraard in overleg met u als ouder.

U kunt mij mailen, bellen of whats-appen om een afspraak te maken.

Met vriendelijke groet en misschien tot snel,

Alma van der Heijden.


Mijn contactgegevens:

Telefoonnummer: 06-4025 8618

Email: a.vanderheijden@oktamsterdam.nl

Werkdagen: di/wo/do/vr

Op de Capelle ben ik aanwezig op de woensdag van 8:30 tot 14:00 uur.